maandag 26 augustus 2013

Wonderlijke Rondleidingen Ondergronds

Wonderlijke Rondleidingen Ondergronds


Ondergrondse attracties worden steeds populairder. Je zit ver onder het straatniveau en kan zaken zien zoals groten met overblijfselen van mensen, overblijfselen van het verleden of een griezelige sfeer proven in een afgelaten grot.
Cu Chi Tunnels in Vietnam



Net buiten de stad Cu Chi in Vietnam is een netwerk van tunnels dat gebruikt werd door de Vietcong groepen tot 1975. De tunnels worden nu gebruikt als toeristische attractie en er worden rondleidingen gegeven. De tunnels zijn meer dan 100 kilometer lang en zijn slechts 2 meter in doorsnede. Er waren ook ondergrondse kazernes, commando centra en zelfs operatiekamers en ziekenhuizen. Vandaag de dag kan je door de tunnels kruipen en zelf ervaren wat er toen door de mensen heen ging die in deze tunnels moesten overleven.


Eisriesen Welt Oostenrijk



Eisriesenwelt is een natuurlijke grot net buiten Salzburg Oostenrijk. Het is een hele bijzonder grot want het is werelds grootste ijs grot. De grot beschikt over verbazingwekkende steen en ijs formaties, bevroren watervallen en doorzichtige pilaren van ijs. Kleien groepen mogen maar binnen tegelijk maar je komt wel in een soort sprookjeswereld terecht.


De tunnels van Wenen

Veel mensen gaan naar Wenen om te genieten van de Weense architectuur en geschiedenis. Wenen stikt van de ondergrondse crypten, riolen, kelders en tunnels. De crypten van St Michael´s Church geven een indruk welek rol Wenen speelde in het verleden.


De film The Third Man werd gedeeltelijk hier opgenomen.
Er worden talloze rondleidingen gegeven in Wenen in al deze voorheen aangehaalde locaties. Je kan er zelfs kijken naar Romeinse ruïnes.




De Catacomben van Rome


De Catacomben van Rome zijn antieke tunnel stelsels met ondergrondse begraafplaatsen onder en nabij Rome. Het zijn er minstens veertig, waarvan sommige pas in de tweede helft van de twintigste eeuw zijn ontdekt. Zij zijn vooral bekend als begraafplaats van de eerste christenen, maar er zijn ook Romeins religieuze en joodse graven te vinden, soms in aparte catacomben, maar ook wel gezamenlijk. Omdat de christenen in Rome in de tweede eeuw vervolgd werden, zochten ze naar een manier om hun doden in het geheim te kunnen begraven.

De ondergrond in Rome bestaat uit zachte tufsteen en het bleek gemakkelijk daarin tunnels uit te houwen, terwijl het gesteente uithardt als het wordt blootgesteld aan lucht. Veel tunnels zijn kilometers lang en ze bestaan soms uit wel vier verdiepingen. De catacomben van Rome geven een geweldige geschiedenis weer van Rome en van de middeleeuwen. Gestapelde schedels, menselijke botten in ongebruikelijke posities.


Coober Pedy Australië



Coober Pedy is een stad in Zuid Australië. Interessante attracties in de stad zijn de mijnen, het kerkhof en de ondergrondse kerken,Het is een mysterieuze plek een stad die bestaat uit tunnels en een leven onder de grond. Coober pedy is een mijn stadje en mensen wonen er wel maar leven onder de grond. Alle is ondergronds gebouwd, de huizen met allerlei voorzieningen, winkels, scholen, mijnen, begraafplaatsen, biljart kamers, zwembaden en musea. de huizen zijn er prachtig maar voor ons een raar idee dat mensen daar onder de grond leven. Toch zeer zeker een bezoekje waard.




De Tunnels van Napels



Er zijn verschillende ondergrondse toer rondleidingen in Napels. Rondleidingen door de Romeinse aquaducten of grotten en tunnels. Deze tunnels werden eeuwen lang gebruikt als opslagruimte, schuilkelder of er zijn zelfs ondergrondse kerken. De Fontanelle begraafplaats ligt ook onder de stad waar zich resten bevinden van de geschiedenis van Napels. Bunkers en schuilkelders die gebruikt werden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er ook.

Voor de avontuurlijk reizigers die echt een mooie grot willen zien zijn er prachtige grotten wereldwijd met mooie regenboog composities, rots formaties, stalagmieten en azuurblauwe wateren. je waant je op een andere planeet soms als je zo´n prachtige grot kunt bezichtigen. Hieronder de voor mij mooiste grotten ter wereld.


Reed Flute Cave China
 
 
Mt Erebus Ijs Grotten Antartica
                 
Carlsbad Grotten in Carlsbad Mexico
 

Khao Luang Temple Caves in Phetburi Thailand




Geen opmerkingen:

Een reactie posten