maandag 26 augustus 2013

De mooiste Regenboog Creaties van de Wereld

De mooiste Regenboog Creaties van de Wereld



Ik hem me altijd afgevraagd wat een regenboog nu eigenlijk is. Ik heb al heel wat regenbogen gezien in mijn leven en de en nog mooier als de ander. Een regenboog is een gekleurde cirkelboog die je in de lucht ziet staan als de laagstaande zon tegen een nevel van waterdruppels aan schijnt.

Een regenboog is te zien bij regen, maar ook soms bij een waterval of boven de branding van de zee. Het licht wordt weerkaatst en gebroken tot een spectrum van primaire kleuren die in elkaar overlopen. De kleuren van een regenboog van binnen naar buiten zijn rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Een geheugensteuntje voor het onthouden van de kleuren is ROGGBIV.

De regenboog is altijd tegenover de zon te zien, dus als je de zon in de rug hebt. Dit komt door de weerkaatsing van het licht in de waterdruppels. De waarnemer staat op één lijn met de zon en het middelpunt van de regenboog. De plaats van de regenboog is daarmee voor iedere positie van een waarnemer verschillend.

Je kan op de gekste momenten een regenboog zien. Morgens vroeg of aan het einde van de middag. Hoe dichter de zon aan de horizon staat, hoe meer de regenboog te zien is. De kleuren kunnen ook sterk verschillen ook qua intensiteit. Bij een zonsondergang lijkt de regenboog veel roder.
Als er mist is dan kan je vaak een witte boog zien en de kleuren gaan elkaar overlappen.
De meest zeldzame boog is de spiegelboog die meestal boven een glad wateroppervlak ontstaat.
Het spiegelbeeld bevindt zich dan ook in het water.

In de Bijbel is een regenboog een teken van een belofte van God aan de mensheid. Na de Zondvloed beloofde God nooit meer een vloed te sturen om de wereld te verwoesten. Met het creëren van een regenboog bevestigd God dit. Tal van kunstenaars hebben een regenboog als thema zoals Rubens en Casper Friedrich.

De Rolling Stones maakte het She´s like a Rainbow lied en ook in de Wizzard of Oz in 1938 was er al een regenboog in de film.

Rolling Stones



http://www.youtube.com/watch?v=zphAHMPtu4g

Van alle meteorologische verschijnselen is de regenboog het meest geliefd. Een regenboog voor mij betekent misschien dat er een betere tijd aanbreekt of dat ik inderdaad contact leg met God. De prachtige kleuren fascineren mij en ontroeren mij. De natuur heeft weer een adembenemende creatie geschapen.



Deze regenboog boven de haven van Sydney is adembenemend mooi. Je ziet het opera huis op de achtergrond en dan de crème kleurige boten op het water, een sprookjesachtig tafereel.



Deze regenboog staat boven Singapore en je ziet zelfs een dubbele regenboog als je goed kijkt.
De extra boog verschijnt als er licht wordt gereflecteerd in een ander hoek dan gebruikelijk voor een normale regenboog.
                                                  

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten