maandag 26 augustus 2013

De prachtige Franse Provence

De prachtige Franse Provence



De provence is een regio in Zuid Oost Frankrijk aan de Middellandse zee.
Het is een deel van de regio Provence Alpes Cote d'azur. Een aantal van de kenmerken van de provence zijn lavendel velden, de Mont Saint Vincent, de olijfbomen en de rotsachtige kustlijn met pijnbomen. De Provence heeft verbazingwekkende landschappen waar van Gogh en Cezanne veel schilderijen van hebben gemaakt. De velden van bloemen en lavendel worden gekweekt voor parfum te maken. Het heerlijke eten en het lekkere fruit.



De provence heeft voor veel toeristen een bijzondere fascinatie.
De regio is bezaaid met dorpjes met uitzicht op de Middellandse Zee.
Grote weelderige steden zoals Nice en Cannes en Monaco. de grootste rosé wijnproductie is in de Provence in Frankrijk.









Het hoogste topje van de provence is in de Provençaalse Alpen de 3050 meter hoge Mont PelatPelat ligt het meer Lac dÁllos, het grootste bergmeer van Europa. De mooiste rotsformatie´s zijn in Les Penitents des Mees. De bergketen is twee kilometer lang en 100 meter breed..


De rots formaties zijn van aangespoelde stenen die langzaam in cementachtige pilaren veranderd zijn.
De Grand Canyon du Verdon is prachtig ik ben er zelf geweest en noem het de Witte Grand Canyon van Europa. Er is een 700 meter diepe kloof en prachtige rots formaties . Je kan met een waterfiets of bot de canyon door wat al een mooie onderneming op zichzelf is. Dit woest uitziende departement (opp. 6000 km2), het meest bosrijke van de Provence, gelegen in het zuiden en zuidoosten, wordt gedomineerd door de uitgestrekte wouden van het Massif des Maures. Het dichtbegroeide Massif des Maures is samen met Massif de L’Estérel het oudste gebergte van de Provence en is ontstaan door vulkanisme.





Halverwege de Middellandse Zee en de Alpen ligt het Lubéron-gebergte, een regionaal natuurpark dat door de UNESCO eveneens wordt erkend als biosfeer reservaat (165.000 ha). Het gebergte wordt door het dal van de Lourmarin in het westelijke Petit Lubéron en het oostelijke Grand Lubéron. Le Petit Lubéron is een door ravijnen en kloven uitgesneden plateau van maximaal 700 meter hoog en begroeid met zomer groene eiken, atlas ceders, beuken en grove dennen.

Het weer in de Provence is altijd heerlijk. Droge winters en warme zomers. De meeste neerslag valt in de herfst en lente. In de provence waait een mistral, een harde droge noordwestelijke wind. De mistral is op zijn sterkst in de maanden februari, maart en april.





Toeristen houden van het milde klimaat, de prachtige stranden, de knusse dorpjes en de diepe rivieren met rots formaties. iedere stad in de provence heeft zijn eigen charme en karakter. Op de velden groeien de wijnranken, olijf bomen, kruiden, lavendel en mimosa.

Iedere stad in de Provence heeft zijn eigen charme en zijn eigen karakter.
U vindt er bijvoorbeeld de nogastad Montélimar, de parfumstad Grasse, de festivalstad Cannes, de grootste vakantieplaats aan de Middellandse Zee Nice, de casinostad Monaco, de grootste havenstad van Frankrijk Marseille, het mondaine St-Tropez, de fonteinstad Aix-en-Provence, Avignon met zijn enorme stadswallen en het Palais de Papes en de stierenvechtersstad Arles.

Ben je geïnteresseerd in mooie landschappen dan neem als je naar Frankrijk rijdt de Napoleon route, de Lavendel route of de Mimosa route. De Franse keuken in de provence heeft alles in huis voor de fijnproever. De bouillabaisse, de ratatouille, de salade niçoise en de heerlijke wijnen.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten