zondag 25 augustus 2013

Een vakantie naar Gozo, dochter eiland van Malta

Een vakantie naar Gozo, dochter eiland van Malta



Een vakantie naar Gozo, dochter eiland van Malta

Gozo is een van de die Eilanden die tot Malta behoren. Het eiland is 15 kilometer lang en 7 kilometer breed.
De belangrijkste plaats is Victoria ook wel Rabat genoemd. Tussen Malta en Gozo bestaat een helikopter dienst die je van het ene eiland naar het andere brengt. Het eiland is bedekt met heuvels e diepe valleien. Gozo is veel groener als Malta en heeft veel ruimte voor landbouw. Het heeft een pastoraal landschap en veel toeristen komen hier om heerlijk e ontspannen in rust.

De kust van Gozo heeft prachtige zandstranden zoals Rambla Bay en indrukwekkende rotsformatie´s zoals Azure Window en Fungus Rock.Gozo is een mystieke plek. Veel culturele reizen vinden plaats naar het kleine eiland. Er zijn wijn domeinen met prachtige wijngaarden, olijf tuinen en sinaasappel boom plantages.
De maltese boeren beheren al snel een gebied van meer dan 10 hectare wijngaard. Geitenkaas is zeer populair op Malta en wordt geproduceerd door lokale herders. Een Gozitan herder doe rondleidingen op het eiland om je wijzer te maken over het maken van geitenkaas.

Lokale ambachten vind je in de smalle straatjes van de hoofdstad Victoria. Allerlei kraampjes en winkeltjes met de fijnste delicatessen. De culinaire producten van Malta en Gozo zijn zeezout, zongedroogde tomaten, kappertjes, lokale honing, jams en andere voedingsmiddelen.je krijgt op veel plekjes monstertjes mee zodat je al het lekkers kunt proberen.

Wil je en echte maltese eet ervaring dan bezoek je het ll Kartell Rstaurant in Marsalforn.
Een rustieke en gezellige plek met mediterrane gerechten en een gezellige sfeer. Begin met de traditionele starters en daarna en stukje vis en jou diner kan niet meer stuk. Op straat ze je wel de traditionele Maltese pastizzi. hartige broodjes gevuld met lokale kaas en zachte erwten.

Op Gozo kan je mooie wandeltochten maken waarvoor de beste tijd van november tot mei is.De milde wintermaanden bedekt het eiland met een zee van kleurrijke bloemen. Het water vertoont talloze spiegelingen en het eiland creëert een kalme schoonheid van natuur.La Grotta is een heerlijke plek om uit te gaan en geschikt voor mensen die van feesten houden.
Sommigen zeggen het is de mooiste discotheek van Europa. Xaghra is een plein waar de lokale bevolking altijd uitgaat. Er zijn heerlijke restaurants, pubs, e veel terrasjes waar je heerlijk wat kan drinken, kletsen en naar mensen kijken. Het plein dient ook altijd voor volksfeesten, folk bands en andere festiviteiten.

Een van de hoogtepunten op Gozo is wel de Azure Window.



Azure Window is een natuurlijke rug en een bijzonder natuur fenomeen.
Je vindt deze brug in het westen van het eiland bij Dwejra Bay. De zon, zee en de wind hebben een gat geslepen in de rotsformatie en er is en natuurlijk raam ontstaan. Je krijg en fraai uitzicht al je bij het metershoge raam gaat staan waar je ziet dat het raam doorloopt tot diep in de zee. De formatie geeft en azuur blauw licht
Je kan over de brug heenlopen en je kan er de mooiste film opnames maken. Overdag rijden de toeristen bussen af en aan maar wat later op de dag is het er rustiger. Er is in 2011 een parkeerterrein in de buurt aangelegd wat helemaal gratis is. Er is ook een restaurant, toiletten en allerlei info boekjes zijn er te verkrijgen.





Helemaal eenzaam en alleen staat er op de klif Fungus Rock een wachttoren genaamd Qawra Tower. Deze toren diende er vroeger voor om oer de geneeskrachtige zwammen te waken die bij de toren groeiden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten