dinsdag 27 augustus 2013

Vakantie bestemmingen Carabisch gebied

Vakantie bestemmingen Carabisch gebied




Een vakantie naar het Caribisch gebied is een prachtige tropische vakantie. Er zijn talloze bestemmingen waaruit je kan kiezen en bestemmingen die ook veilig zijn. De Caribische zee is een deel van de Atlantische oceaan en is een van de grootste zeeën ter wereld met een oppervlakte van 2.754.000 vierkante meter. Er heerst een tropisch klimaat in het Caribisch gebied met droge warme winters. De regentijd varieert van plaats tot plaats en is ook afhankelijk van de klimaat winden.


Kaaiman Eilanden



De Kaaiman eilanden liggen in de wateren van de westelijke Caribische zee en behoren tot brits overzees gebied. De eilanden staan bekend om hun kalme blauwe wateren vol met levende organismen. Ideale vakantie gebieden voor de duik liefhebbers. de drie eilanden van de kaaiman eilanden liggen ten zuidwesten van Florida Miami. De kaaiman eilanden zijn bekend als grootste belastingparadijs ter wereld. De top 10 bezienswaardigheden zijn The Seven Mills beach, een prachtig mooi wit strand met luxe ressorts en allerlei strand activiteiten. bat Cave is een grot die bekend staat om zijn kalksteen riffen en rotsformatie´s. Lange wandelingen maken naar de vuurtoren toe of de grot binnen gaan waar duizenden vleermuizen op hun kop hangen. De kaaiman Museums zijn ook mooi om te bezoeken en ook de markten die overal op de eilanden zijn.


Grenada



Grenada is een soeverein eiland dat zich in het zuid oosten van de Caribische zee bevindt. De kustlijn is bezaaid met mooie stranden, zoals Anse Beach. Grenada is een groen bergachtig eiland dat bekend staat om zijn kruiden. Allerlei kruiden zoals nootmuskaat, kaneel en foelie worden vanuit Grenada geëxporteerd. De hoofdstad St George is gezellig, bruist van het leven. Leapers Hill staat bekend om zijn treurnis. het schijnt dat er indianen ontsnapten van de Franse kolonisten en van deze klif afsprongen. De Grenada Chocolate Company staat bekend om de specerijen zoals nootmuskaat en foelie.


Maagdeneilanden




In de Caribische Zee liggen de Maagdeneilanen, die op te delen zijn in de Amerikaanse Maagdeneilanden (US Virgin Islands) en de Britse Maagdeneilanden (British Virgin Islands). Met name de avontuurlijke toeristen zullen zich snel aangetrokken voelen tot deze Caribische bestemming. Er is dan ook genoeg te beleven en te zien. Het is een bestemming waar men veelal snorkelt, zwemt, zeilt en wandelt. De eilanden zijn verdeeld over tussen de Britse en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Ten zuiden liggen de Amerikaanse Maagdeneilanden, die weer wat vlakker zijn en waarvan St. Croix groter is dan de Britse varianten. De hoofdstad van de Britse Maagdeneilanden is Road Town. De hoofdstad van Amerikaanse eilanden ligt op het eiland St.Thomas en dat is Charlotte Amelie.

 
Saba



Saba is een klein eiland van de nederlandse Antillen. Saba is doordrenkt van geschiedenis en dit eilandje staat bekend om zijn koraal riffen en het kleurrijke zeeleven. De regering heeft dit eiland beschermt tegen aanvallen van het toerisme.je vindt er allerlei musea´s, galerie´s , eeuwenoude kerken en historische gebouwen. Je kan er heerlijk duiken en het klimaat is er altijd heerlijk.


Guadeloupe



Guadeloupe is een archipel die bestaat uit een cluster van eilanden. Het behoort tot de republieken van Frankrijk en ligt in het oosten van de Caribische zee. Er wordt de Franse taal gesproken en Guadeloupe staat ook net zoals Frankrijk bekend om het lekkere eten en de heerlijke wijnen. Je vindt er rotsachtige kusten en bijzonder uitkijk punten. Het Parc National is zeer zerk aan te raden en de hoofdstad is een absolute must-see, Je kan met de kinderen een tochtje maken in een glazen bodem boot. Ze worden gemaakt in een zeereservaat waar de bezoekers van boven af de zee kunnen ontdekken.


Anguilla



De eilanden van Anguilla zijn gelegen in het Brits West Indië deel van het Caribisch gebied. Prachtige stranden, heerlijk klimaat, blauwe zee en een prachtig zeeleven. De hoofdstad die dezelfde naam heeft als de eilanden groep heeft plantage huizen, veel kerken en prachtige monumenten om te bezichtigen. Galerijen, musea, grotten en havens zijn er te bezoeken. Voor ieder wat wils.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten