zondag 25 augustus 2013

Populairste Vakantiebestemmingen van Europa

Populairste Vakantiebestemmingen van Europa


Europa is op een na het grootste continent van de wereld.

Europa bestaat uit 48 landen ide allemaal getuigen van diversiteit en elke continent heeft weer wat bijzonders. je spreekt over de bakermat van de Griekse Eilanden en de rechters uit oude dagen, zoals Julius Ceasar of Cleopatra. De Franse Revolutie en de wereldoorlogen, de filosofie, Europa heeft een groot verleden. Bijna alle Europese landen hebben hun eigen culturele erfgoed. Europa is wel het continent met de meeste tradities en diversiteit van mensen.

Het eindeloze nachtleven, de uitstekende infrastructuur, het gemakkelijke vervoer, luxe hotels, grote festivals en natuurlijk de Europese wonderen. Europa staat open voor groei en consistentie. Er zijn geen lange wachttijden als je Europa wilt gaan verkennen. je doet gewoon grondig onderzoek en je kan elke reis plannen die je maar wilt.


Amsterdam Nederland




Amsterdam is het centrum van de Europese cultuur. jaarlijks worden er meer dan 75 festivals gehouden en de stad wordt gekenmerkt door een rijk cultureel erfgoed. De hoofdstad van Nederland is financieel en cultureel een belangrijk onderdeel van ons land. Amsterdam heeft een traditionele schoonheid en groeit nog steeds door. Vijfhonderd grote bedrijven zijn alleen al gevestigd in Amsterdam. De 17 eeuwse oude grachten sieren de stad en zijn zelfs toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco. Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, Hermitage, en het Anne Frank huis moeten zeer zeker bezocht worden. Wereldwijde bekendheid vanwege de rosse buurten, de coffeeshops en de tolerantie van de stad. Amsterdam is een stad die je van alles te bieden heeft.

Athene Griekenland

Indien je veel wilt weten over Griekse oudheid moet je nar Athene gaan. Het is een van de oudste steden van de wereld waarin je veel kan zien van kunst,, filosofie, industriële aspecten en culturele aspecten. De hoofdstad van Griekenland huis vestigde grote namen zoals Plato en Aristoteles. Het is bekend vanwege zijn invoering van een democratie en in Athene werden de eerste Olympische spelen gehouden. De Griekse architectuur en de historische monumenten zijn nog steeds te bezichtigen. het is een rijke erfenis van de oude Grieken. De Akropolis van Athene is opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst. Het is zeker de moeite waard om gebouwen te gaan bezichtigen. Het nationaal Archeologisch museum, het Griekse parlement, de Academie van Athene en de Byzantijnse monumenten.

Barcelona Spanje




Barcelona staat bekend om de Gaudi architectuur. Miljoenen toeristen bezoeken jaarlijks Barcelona met al het moois wat deze stad te bieden heeft. De Sagrada Famila is een meesterwerk in de rooms katholieke kerk architectuur. Barcelona is een stad van cultuur en tradities . Deze kerk, die nog steeds in de steigers staat, is zeker een bezoek waard tijdens uw bezoek aan Barcelona. Maar vergeet ook zeker niet om eens lekker te flaneren over de la Rambla de drukke en levendige boulevard. U vindt hier terrasjes, dagbladen kiosken, verkopers van vogels en van reptielen, bloemen standjes en vooral veel artiesten die hun kunsten laten zien. naast gotische architectuur kan je in Barcelona genieten van een bruisend nachtleven. je kan genieten van theatervoorstellingen, muziek concerten, parken, musea, stranden en amusement in elke vorm.

Istanbul Turkije




Istanbul is rijk aan geschiedenis en een van de meest bezochte steden van Turkije. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de oude en nieuwe moskeeën, de musea en de wereldklasse winkelcentra.
De Sultan Ahemed Moskee is bekend als de Blauwe Moskee, Hagia Sphia Het Paleis, de Galata toren en de Grand Bazaar. Istanbul werd wereldberoemd door de super mooie winkelcentra in de stad. Cevahir Mall is een van de grootste winkelcentra van Europa. Het toerisme is een heel belangrijk aspect van de economie van Turkije.

Stockholm Zweden




De hoofdstad van Zweden is Stockholm een metropool. de stad heeft vele
schoonheden en is rijk aan cultuur. je kan veel ontdekken van het verleden van de stad en Stockholm heeft ook veel toeristische attracties. De Gamla Stan leidt je door de geschiedenis heen en is een opmerkelijke plek in deze stad. De waterwegen, het nationale museum, het financiële centrum van Stockholm die duizenden mensen werk biedt. Zweden is sowieso een rustige plek om je vakantie door te brengen en is een land met goede wegen en veel meren waar je heerlijk kan relaxen. Je kan heerlijk door de Haga parken wandelen of een Archipel toer maken.

Dublin Ierland




Dublin is een prachtige, weelderige groene stad. geen enkele andere stad dan Dublin heeft zoveel vierkante meters groen. oude monumenten en historische gebouwen en prachtige architectuur. Het Georgiaanse Number huis Twenty Nine, in het hartje van Dublin, is een uniek museum. Hier kan je zien hoe een gezin uit de middenklasse leefde in Dublin in de periode 1790 - 1820.Niet strikt een bezienswaardigheid maar absoluut een must do; een concert bijwonen in Dublin. Het succes van bands als U2 en Sinéad O`Connor maakten van Dublin de popstad van Europa. Iedere avond zijn er diverse optredens om uit te kiezen, zowel van nieuw talent als van grote bekende sterren. De bank van Ireland of naar de Dublin Zoo zijn ook echte aanraders.

Parijs Frankrijk




Parijs de stad van de liefde. De meest bezochte stad ter wereld en trekt jaarlijks zo´n 40 miljoen bezokers.
Elke centimeter van de stad bruist en heeft een verleden en een geschiedenis. De meest belangrijke attracties zijn het Louvre, Arc de Triomphe, Eiffeltoren, Centre pompidou, Notre Dame en Sacre Coeur. er is voldoende leven in de stad met gezellige restaurantjes, barretjes, theaters en tal van evenementen.

De Seine is voor een groot deel verantwoordelijk voor de romantiek in Parijs. Je kunt verschillende boottochten maken en komt zo langs de vele historische panden die langs de Seine liggen, zoals La Statue de la Liberté, Le Grand Palais, La Place de La Concorde, L’Assemblée Nationale en La Conciergerie.
Er zijn ook boottochten waarbij je tijdens een mini cruise excellent kunt dineren met live muziek. Vanaf het water zijn de vele bruggen van Parijs nog mooier te aanschouwen.

Genève Zwitserland




Genève heeft een topkwaliteit van leven. het is een wereldstad met grote organisaties zoals de VN en het Rode Kruis. Genève behoort tot de top 5 van duurste steden ter wereld. Het meer van Genève, de wereldklasse tuinen, een 140 meter hoge fontein, kastelen en talloze monumenten. Genève biedt vele mogelijkheden om de stad te verkennen. Van luxe lunch- of dinertours per boot, tot een wat gewonere cruise over de Rhône. Ook zijn er tours per bus of minitrein. Dit wereld beroemde fontein is eigenlijk ook een symbool van de stad.

Op menig reclamemateriaal over de stad, staat de fontein prominent in beeld. Waarschijnlijk behoort het tot het meest gefotografeerde onderdeel van de stad. Maar liefst vijfhonderd liter water per seconde wordt tot een hoogte van honderdveertig meter gespoten. Als de wind een beetje ‘verkeerd’ staat ben je zo drijfnat. Vooral ‘s avonds als het fontein verlicht is, is het fantastisch mooi.

Kopenhagen Denemarken




Kopenhagen is beroemd om zijn infrastructuur en milieuvriendelijke maatregelen. Bijna 40 procent van de bevolking pendelen op hun fiets naar het werk. Kopenhagen staat bekend om het oudste pretpark, de Tivoli Tuinen. Er worden in de tuinen tal van activiteiten georganiseerd waarvan je samen met je familie va kunt genieten. Andere attracties zijn de Kronberg Castle, de Kleine Zeemeermin, de Ronde Toren en Amalienborg. Het fraai aangelegde pretpark Tivoli ligt midden in het centrum van Kopenhagen. Het park is open sinds 1843 waar het door Georg Carstensen werd opgericht. Het park telt zo’n 25 attracties, waarvan 5 achtbanen. ‘s Avonds wordt het park mooi verlicht met ongeveer 115.000 lampen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten