maandag 26 augustus 2013

De meest spectaculaire kratermeren ter wereld

De meest spectaculaire kratermeren ter wereld

Een kratermeer is een meer dat zich heeft gevormd in een vulkanische krater of door een inslagkrater van een meteoriet. Indien het bijvoorbeeld regent vult het gat zich en wordt een meer.
In de Verenigde Staten ligt Crater Lake in Oregon met een diepte van 594 meter. Deze krater wordt alleen gevormd door regen en sneeuw en he is het schoonste water wat je maar kan vinden.
Kratermeren zijn prachtig vaak met een cirkelvormige symmetrie en verbluffende achtergronden. Helder water van blauw turquoise kleur met diepe schaduwen van blauw. Vaak een hemelse invloed weerspiegel zich in het kratermeer.

Lake Pinatubo Filipijnen


Lake Pinatubo is een kratermeer in de buurt van Pappanga Filipijnen. Het meer is 800 meter diep en ligt 90 kilometer van Manilla de hoofdstad. De bergketen waarin de vulkaan ligt wordt bewoond door de inheemse Aetas . Een oude legende vertelt Aeta van een meer dat ooit bestond in de site, waarschijnlijk de laatste van de twee oude kratermeren, en van een grote explosie die vernietigde het. Het meer wordt omschreven als een juweel van blauw en groen waar veel mensen naar toe wandelen. Bergbeklimmers en wandelaar kunnen in de bossen er om heen hun hart ophalen of ze klimmen zich een weg naar het meer.Het pad naar de krater heet Skywy wat 1,4 kilometer lang is. De beste tijd om deze krater te bezoeken is van november tot mei.


Lake Quilotoa Ecuador


Het kratermeer Quilotoa is 800 jaar geleden door een vulkaan uitbating ontstaan.
Het meer is 250 meter diep en heeft een groenachtig kleur.Op de top van de krater is het zo winderig dat je er echt een dikke jas aan moet doen om je te beschermen. De uitzichten vanaf de krater rand zijn spectaculair.

Okama Krater Lake Mount Zao Japan




Klausturholar Kerid IJsland



Lonar Krater Lake Aurangabad India



Katmai Krater Alaska



Kelimutru Colored meren van Komodo Indonesië



De Hnausapollur Blahylur IJsland


      








Geen opmerkingen:

Een reactie posten