dinsdag 27 augustus 2013

Mooie badplaatsen in Egypte

Mooie badplaatsen in Egypte

Egypte heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld tot een van de populairste vlieg vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Het fantastische klimaat dat het gehele jaar zorgt voor aangename temperaturen en volop zon, de fascinerende geschiedenis die op tal van plaatsen nog dagelijks beleefd kan worden, de ongekend mooie en eenvoudig te bereiken onderwater wereld en het enorme aanbod aan hotels en resorts, van eenvoudig tot luxe all inclusive hotels, zorgen ervoor dat een vakantie Egypte voor velen een ideale vakantie is. De badplaatsen Alexandrië , Sharm el Sheikh, Hurghada, El Gouna en Marsa Alam,


Alexandrië



De stad Alexandrië is vernoemd naar Alexander de grote. Het is een miljoenenstad in het noorden van Egypte aan de Middellandse Zee. deze stad is lange tijd een internationaal centrum geweest van cultuur en kennis. De stad is ook bekend vanwege de Zeven Wereldwonderen uit de klassieke oudheid die zich in deze stad bevinden. De belangrijkste attracties is het Saad Zaghloel Plein met het Cecil Hotel. De pilaar van Pompeus en het Romeinse Amfitheater. veel moskeeën en kerken en een prachtige bibliotheek. Alexandrië beschikt over mooie winkelcentra met de laatste mode, kleding en stijlvolle schoenen.


Sahrm el-Sheikh




Sahrm el-Sheikh is een badplaats op het schiereiland Sinai aan de monding van de golf van Akaba. De stad ligt aan de rode zee en is geliefde badplaats in Egypte. Tot 1967 was deze stad alleen maar een vissers dorpje maar nu is het uitgegroeid tot en levendige stad. de stad bestaat uit twee delen en een van de oudste delen is Hadaba. Talloze hotels zijn hier te vinden en ook chiquere winkelcentra. Op de grens van de Hadaba ligt de Old Market met honderden kleine winkeltjes. Voor toeristen een geliefde plek om naar toe te gaan. het is een populaire vakantiebestemming en toerisme is ook de hoofd bron van inkomsten. het uitgaansleven speelt zich merendeel af in Naama Bay. Starbucks, Mc Donalds, hard Rock café en talloze uitgaansgelegenheden zijn aanwezig. De winkels zijn lang open ook vanwege de hitte De Rode Zee is prachtig met kleurrijke vissen en je kan er heerlijk snorkelen en duiken. je kan een woestijn safari doen , duiken, een bezoek brengen aan de Coloured Canyon of uitstapjes maken naar Caïro, de piramiden of een overstap naar Jordanië.



Hurghada



Hurghada is een toeristisch centrum aan de Rode Zee. Met een wereldwijde campagne werden toeristen naar Hurghada getrokken. Hurghada strekt zich uit over 35 kilometer langs de kust van de Rode Zee. Sakkala is een modern toeristisch centrum en Dahar is het oude deel van Hurghada. Langs de kuststreek liggen de meeste hotels en er zijn nog steeds hotels in aanbouw. De vakantie dorpen en hotels verschaffen watersport faciliteiten voor surfers, sport vissers, zeilers duikers, windsurfers, kiters en snorkelaars. Het is een prachtig duik gebied en het klimaat is er heerlijk warm het gehele jaar door. er zijn prachtige koraalriffen, Thermo baden en je kan een uitstapje maken naar El Gouna of een boottocht naar de Towali eilanden. Ook Caïro en de piramiden zijn een optie.


El Gouna



El Gouna is een kunstmatig aangelegde stad die ook wel het Egyptische Venetië wordt genoemd.
Ze hebben een eigen ontziltingsinstallaties, een klein vliegveld en een ziekenhuis.

Er staan veel hotels en ook huizen maar die zijn bewoond door westerlingen. El Gouna is open voor toeristen en wordt druk bezocht ook door de Egyptenaren zelf. De stad bestaat uit diverse eilanden gescheiden door kanalen en met elkaar verbonden door bruggen. Er zijn talloze golfbanen en een jachthaven. de afstand naar de luchthaven van Hurghada is 22 kilometer. De stad is eigendom van een rijke Egyptische familie.


Marsa Alam



Marsa Alam is een moderne resort bestemming en een goede plek voor een prachtige vakantie.
Het woestijnklimaat is heerlijk warm het gehele jaar door en er zijn allerlei bezienswaardigheden. Prachtige koraalriffen, prachtige landschappen en een uitdagende woestijn.

Maak een tocht door de woestijn en bezoek de bedoeïenen of een canyon.
Oases bij de vleet en maak herinneringen. Ten slotte is Marsa Alam ook de ideale Rode Zee bestemming om de wonderen van de Egyptische oudheid in de Nijl vallei te bewonderen!
Aswan en Luxor liggen slechts op enkele uren afstand en zijn gemakkelijk te bereiken via één van de vele excursies. Indien u een paradijselijke, maar ook sportieve en avontuurlijke vakantie met een goede dosis cultuur zoekt, dan moet u beslist de op deze website vermelde troeven van deze prachtige Egyptische badplaats leren kennen.


Vandollum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten