maandag 26 augustus 2013

Top 10 Bestemmingen in Italië

Top 10 Bestemmingen in Italië


Verona



Verona is de stad van William Shakespeare en van Romio en Julia.
Een prachtige stad die u veel te bieden heeft zoals Romeinse ruines, arena´s, middeleeuwse kastelen en historische kerken. Verona heeft een indrukwekkend kasteel, Castelvecchio uit de viertiende eeuw. Kerken met beroemde fresco´s of het Romijnse amfitheater. Vanaf Torre dei lamberti heb je een prachtig uitzicht over de stad


Venetië
Venice, Italy


Venetië heeft een prachtige architectuur, mooi kerken, San Marco Plein. Een stad gebouwd op grachten dus er si geen verkeer en er zijn geen uitlaatgassen. Het enigste wat je hoort is het klotsen van het water van de grachten. Indien je door de grachten vaart zie je de elegante gevels en elk stukje van het Venetiaans paleis. Venetië wordt gesierd door sierlijk houtsnijwerk en tegels van edelstenen.


Bologna
Bologna, Emilia-Romagna


Bologna is een grote stad waarin je onderdompelt in een academische sfeer. Het is de thuisbasis van de oudste universiteit van Europa. Om de keuken te genieten ga je eten in eethuisjes. Beklim de scheve toren van Bologna, want die is niet alleen in Pisa. Bologna is een bruisende stad voor iedereen.


Rome



De grootste stad van Italië is Rome. Een stad met een 2500 jaar oude geschiedenis wat je kan zien aan de ruïnes, het historische museum. Een voordat je alles hebt gezien kan je er beter een jaar gaan wonen. Het Colosseum is eigenlijk een Flavisch Amfitheater, omdat het gebouwd werd in de eerste eeuw na Christus door Flavische keizers. Het is gebouwd voor spelen die werden gefinancierd door de keizer. Nadat men er miljoenen liters water in liet lopen, werden er ook zeeslagen geënsceneerd. Diverse natuurrampen hebben vervolgens verschillende beschadigingen veroorzaakt.

Nog altijd is het een zeer imposant gebouw, wat elk jaar miljoenen toeristen trekt. Inmiddels behoort het tot één van de zeven wereldwonderen. Deze wonderschone fontein ligt aan het Piazza di Trevi en zit tegen de achterkant van het Palazzo Poli (paleis) gebouwd. Dit fontein heeft een hoogte van wel 26 meter en is 22 meter breed. Trevi betekend ‘drie wegen’ en verwijst dus naar het punt waar vroeger drie wegen samen kwamen op dit plein. De mythe verteld, dat wanneer je met je rug naar het fontein staat en met de rechter hand twee munten over de linker schouder gooit in het fontein, je ooit weer terug zult keren. Een andere mythe verteld hierbij dat je dan je geliefde zult ontmoeten in de “eeuwige stad”. Hierbij moet je tijdens het gooien dan wel de ogen sluiten, aan Rome denken en de volgende tekst zeggen; arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit (tot wederziens Rome, ik wil je genade, je water stroomt naar de Tiber).


Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijk staat ter wereld. Het ligt volledig omgesloten door de stad Rome en mag daarom ook niet in deze top 10 ontbreken. Vanuit hier spreekt de Paus de wereld toe tijdens kerst vanaf het Sint Pietersplein. Deze stad staat vol met bijzondere historische gebouwen en monumenten, waaronder natuurlijk de Sint-Pietersbaseliek wat ligt aan het Sint-Pietersplein, de Vaticaanse musea, het apostolisch paleis en de Sixtijnse Kapel. Vanuit de indrukwekkende grote koepel in de Sint-Pietersbaseliek heb je een magnifiek uitzicht over Vaticaanstad en Rome.


Napels
Napels is meer chaotisch dan andere steden, maar daarom heet het ook Bella Italia. Er is n Napels vel te doen op het gebied van kunst en archeologie. In Napels krijg je de beste pizza´s van de wereld. In Napels vind je de prachtigste fresco´s, beeldhouwwerken en mozaïeken. Napels heeft een ondergrondse stad met allerlei kamers en gangen. Hier zijn ook de christelijke catacomben en de heidense grafkamers. Napels heeft drie kastelen die teruggaan nar de 12 de eeuw. Met passie voor kunst moet je een bezoek plannen aan het museum Carvaggio. Nachts komt de stad tot leven en kan je ruiken aan het elegante nachtleven.


Florence
Florence, Italy


Deze stad inspireert veel schrijvers en kunstenaars. Sierlijke gebouwen, geplaveide straten en prachtige gebouwen die een lust voor het oog zijn. De David van Michelangelo of een meesterwerk van Leonardo da Vinci is er allemaal te bewonderen. Ponte Vecchio is de bekendste brug van Florence. Hij is herkenbaar aan alle winkeltjes die zich op deze brug gevestigd hebben. De winkeltjes bestaan voornamelijk uit juweliers. Piazza della Signoria wordt gezien als het belangrijkste plein van Florence. Het is een plein waar verschillende bezienswaardigheden aan gelegen zijn. Bij een bezoek aan Florence kun je dit plein zeker niet overslaan. De Boboli-tuinen (in het Italiaans Giardino di Boboli ) zijn een voorbeeld voor veel tuinen die nadien aangelegd zijn. Zij zijn één van de mooiste tuinen van Florence. De tuinen liggen achter Palazzo Pitti.


Pisa



Pisa is bekend om de scheve toren van Pisa. Maar de stad herbergt ook prachtige kunst en prachtige paleizen. De Scheve Toren van Pisa is het beeldmerk en het bekendste bouwwerk van de stad, maar er is veel meer te zien. De brede rivier de Arno stroomt dwars door Pisa.

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich rond het Campo dei Miracoli, het oudste deel van de stad dat merkwaardig genoeg niet direct langs de Arno ligt. De uitbreiding in de richting van de Arno begon pas in de 10e eeuw. Veel toeristen blijven hangen op en rond Campo dei Miracoli.

Dat betekent dat u in de rest van de stad nauwelijks toeristen tegenkomt. Een uitgelezen kans voor mensen die – naast de bezienswaardigheden – het ‘echte’ Pisa willen ontdekken. Naast de toren is er ook de Dom, musea, muurschilderingen van Keith Haring die sieren door de stad. Of je brengt een bezoekje aan de botanische tuinen die in de stad liggen verdeeld.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten