dinsdag 27 augustus 2013

Brugge, een van de mooiste plaatsjes van België

Brugge, een van de mooiste plaatsjes van België


Brugge is de hoofdstad van de Belgische provincie West Vlaanderen en de zetel van het bisdom Brugge. Het centrum van Brugge is als een middeleeuwse stad en opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.
Brugge is een historische stad met veel cultureel erfgoed. Menkan per paardenkoets, tourbusje de Bruggense binnenstad gaan verkennen. Er zijn meer dan 100 hotels en 1100 andere logieswaar je goed kunt overnachten. Jaarlijks bezoeken zo´n 2 miljoen mensen deze stad. In 2002 was Brugge de culturele hoofdstad van Europa.

Bezoek eens de grote Markt met zijn negogistische gebouwen zoals het provinciaal Hof of het stadhuis de Burg. Op het jan van Eckplein vind je het tolhuis of vind een mooi stadsgezicht op de Rozenhoedkraai.
Er zijn ook verschillende musea te bezoeken zoals het Guido Gezelle museum of Groeningen museum. Prachtige stadspoorten, zoals de Smedenpoort, Ezelpoort of de Dampoort. Historische molens zoals de Janshuis molen en de Koelewei molen. Ook de basilieken zijn de moeite waard, de Donaas kathedraal of de Salvators kathedraal. Het jezuïeten klooster of de Jeruzalem kerk.

Het Stadhuis







Heerlijk winkelen kan je in de binnenstad bij de grote markt. Er is ook winkelcentrum Zilverpand met zijn exclusieve boetieks. Op zaterdag is er een markt op het Beursplein en de zondagsmarkt is in ten Briele, alleen tot de middag.
Brugge staat bekend om zijn heerlijke chocolade. Er is ook een jaarlijks chocolade festival Choco-Late. Een echte specialiteit is het Brugsch Swaentje een praline. Lekker gebak in Brugge is Brugs beschuit, Brugse kletskoppen en het Brugse Beetje.

Indien je lekker wat wilt gaan drinken heeft Brugge genoeg uitgaansgelegenheden.
Verschillende tearooms, cafés´s, gezellige terrasjes en talloze restaurants.
Er zijn ook een aantal sterrenrestaurants zoals de Karmeliet en Hertog Jan met drie sterren.
Er wordt ook heel veel bier gebrouwen in deze streek waarvan een het Brugse Zot.



Je kan ´s avonds naar het theater gaan of naar de bioscoop of gewoon heerlijk door het mooie stadje rondwandelen. Er vinden tal van festivals ook plaats in Brugge.
  • Accordeonfestival Airbag op verschillende locaties in de stad
  • Ars Musica in het Concertgebouw
  • Brugge Tripel dagen op de Grote Markt
  • Brugges festival met wereldmuziek
  • Elements festival met elektronische muziek
  • Hafbrugge, het festival van de harmonieën en fanfares
  • De Fedekam Taptoe
  • Het jaarlijkse jazz festival
  • September Jazz
  • BAB Bierfestival
  • Het Jonge Snaken festival met kindertheaterproducties
  • Het reienfeest, een zesdaags feest met sneeuw en ijs sculpturen
Jaarlijks staan in Brugge talloze kermissen en de grootste is wel de Meifoor. Je kan ook heerlijk vertoeven in allerlei mooi aangelegde parken zoals het Koning Albertpark, Arentshof of het Minnewaterpark.

Brugge mag met recht een van de mooiste steden van België genoemd worden. Het is een schilderachtige stad met fraaie gildehuizen en mooie gevels. De grachten zijn romantisch en je voelt je als het ware in klein Venetië.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten