zondag 25 augustus 2013

Vakantielanden aangeraden voor 2013

Vakantielanden aangeraden voor 2013


Madagaskar

Madagaskar is een uitdaging voor de avonturiers en cultuur liefhebbers. Op Madagaskar heb je planten groei de nergens anders in de wereld voorkomt en er zijn ook maagdelijke regenwouden. Ook vind je er verschillende soorten gekko´s, de baobab een nationale boom en ook rotsformatie en golven vlaktes.

Madagaskar heeft een van de meest ongerepte koraalriffen ter wereld en dat alles zonder al te veel toeristen.
De meest populaire bestemmingen om te duiken zijn Nosy Be in het noordwesten, en de stranden in het zuidwestelijke deel van het land. Beide gebieden hebben veel accommodaties, variërend van kleine hostels tot grote badplaatsen. Duik materiaal is overal verkrijgbaar.
 
In het noorden van Madagaskar liggen twee bekende natuurreservaten met uiteenlopende landschappen. Montagne D´Ambres en Ankarana. De regenwouden van Madagaskar bestaat uit allerlei parken en liggen in het oosten van het land. Madagaskar bied een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Turkije



Turkije ligt in het Zuidoosten van Europa en tegen West Azie. Daarom heeft dit land culturen van beide continenten. Turkije is zeer aantrekkelijk voor toeristen vanwege de prachtige natuur,
oude ruïnes en de architectuur. De Blue Lagoon ligt in Oludeniz  en is een van de populairste vakantiestemming van Turkije. Kristalhelder water, allerlei watersporten en een prachtige omgeving.
De bibliotheek van Celcus is oo de moeite waard om te bezichtigen in Ephesus, Aegean Turkije.





De Sutanahmet Moskee is een trekpleister in Istanbul, de blauwe moskee. Ook Pamukkale, het katoenen kasteel ligt hier in de buurt. het katoenen kasteel bestaat uit een reeks bizarre kliffen van calcium en prachtige zwembaden er in verweven.




Daarnaast kan je nog Hagia Sophia bezoeken een prachtig museum beken van de mozaïeken, of het Bodrum Kasteel van St Peter wat spectaculair is. Het kasteel dient tegenwoordig als museum en is de bezienswaardigheid van de stad Bodrum. Mount Nemrut is ook een aanrader, het graf van koning Antochius Theos van Kommagene.


IJsland

 

In IJsland vind je de prachtigste natuur, zoals springbronnen, Blue Lagoon, Nationaal Parken, watervallen, noem het maar op. De grootste trekpleister is wel ten zuidwesten van Reykjavik het geothermale bad de Blue Lagoon. Het is een meer aangelegd in een lava veld en heeft lichtblauw gekleurd water.Het is mineraal rijk water en je kan jezelf insmeren et de witte kei die heilzaam is.




Een van de meest spectaculaire watervallen van IJsland is de Gullfoss.
Bij deze machtige waterval dondert het water in twee etappes naar beneden in een 32 meter diepe kloof. Aan de prachtige regenbogen die vaak te zien zijn in de nevel van het neerstortende water dankt zij haar bijnaam de "gouden waterval". Er zijn verschillende uitzichtpunten waar u deze zeer indrukwekkende waterval kunt bekijken.

IJsland bruist van de geisers en vulkanen en ook kamperen en wandelen kun je r naar hartenlust. Voor natuur fotografen is IJsland een must. Het wordt ook wel he land van vuur en ijs genoemd vanwege de wondermooie landschappen, beroemde vulkanen en gletsjers, bruisende modderpoelen, natuurlijke warm water baden, watervallen en prachtige fauna en flora.




Solomon Eilanden





De Soomon eilanden zijn een parel voor avontuurlijke reizigers en duikers. De eilanden bestaan ut 6 grote eilanden en 1000 kleine eilandjes. Ze beschikken over een prachtig flora en fauna en toeristen komen hier om te duiken en te genieten van de natuur. Op de bodem va de zee liggen veel schepen die inde Tweede Wereldoorlog gezonken zijn aldaar. De Solomon eilanden zijn ideaal om Island Hopping te doen. je gaat dan met een gids van het ene eiland naar het andere. De hoofdstad is Honiara en er heerst democratie.

De beste reistijd is van mei tot oktober De Salomon eilanden liggen erg afgelegen, maar geldt als prima bestemming om te duiken en snorkelen. Omdat er nog maar weinig mensen de Salomon eilanden hebben ontdekt zijn de eilanden een unieke bestemming. Tijdens het duiken bij een van de vele riffen heb je kans op schildpadden, haaien, barracuda's en vele andere soorten vissen.
Slowakije



Slowakije kent meer dan 100 kastelen, historische gebouwen en pittoreske plaatsen.
Liefhebbers van cultuurhistorische bezienswaardigheden komen in dit land goe aan hun trekken.
Er is veel natuurschoon, nationale parken, imponerende watervallen, uitgestrekte bossen, diepe kloven en ravijnen en grote meren.

De hoge berg Tata wordt druk bezocht met de 1200 kilometer lange Karpaten bergketen. Het Slowaakse paradijs bestaat uit diepe ravijnen, meren, kloven en ravijnen en men kan het gehele jaar door van deze pracht genieten. Toeristen die geïnteresseerd zijn in architectuur zijn de Liptov huisjes e moeite waard om te bekijken. Ze stammen af uit de 18 de eeuw en worden door unesco beschermd.




Montenegro



Montenegro is en land op de Balkan en ligt aan de Adriatische Zee. De hoofdstad is Podgorica en het land is kandidaat lid van de Europese Unie. Het zuid oosten van Montenegro is een paradijs voor een strand vakantie. De kustlijn is 293 kilometer langen bestaat uit 117 prachtige stranden. Het land heeft een veelzijdigheid aan kleurrijke contrasten, eeuwenoude tradities, prachtige natuur en allerlei pittoreske dorpjes langs de kustlijn. Het land heft een Middellands Zeeklimaat en het water heeft een turkoois blauwe kleur. Montenegro wordt ook wel de Parel van Europa genoemd. Weelderige bloemen en struiken, olijf plantages, mimosa groen om je heen en een stralende zon. De mensen zijn erg gasvrij en overal in het land worden lucht podia opgesteld voor allerlei feesten zoals festivals, optredens en markten. Op de markten kan men mooie geschenken kopen zoals kantwerk, lederwaren, kunst voorwerpen en religieuze schilderijen. Je betaalt er in euro´s.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten