maandag 26 augustus 2013

De Mooiste Canyons van de Wereld

De Mooiste Canyons van de Wereld




Een canyon wordt ook wel kloof of ravijn genoemd en is een uitgesleten rivierdal met steile rotswanden.Een canyon leent zich goed om stuwdammen in te bouwen. De grootste canyons ter wereld zijn de Yarlung Zangbo loof in Tibet, de Grand Canyon in Colorado Verenigde Staten en de Fish River Canyon in Namibië.
Hierboven zie je een afbeelding van de Grand Canyon in het noorden van Arizona Amerika.De canyon is uitgehouwen in miljoenen jaren door de Colorado rivier. De canyon heeft een diepte van ,6 kilometer en is 446 kilometer lang.

De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept, door de verschillende samenstelling van de lagen in de successie. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op zijn mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Het verdient dan ook aanbeveling om rond deze tijden de Canyon te bezoeken.

Kings Canyon

Kings Canyon is een attractie geworden in de zuidelijke Woestijn van Australië.

De canyon heeft raadselachtige koepel formaties, scherpe kliffen en een prachtig uitzicht op de omringende woestijn.

Een bezoeker van deze canyon kan wandeling don rondom de canyon en zelfs een heilige Aboriginal plek daar bezoeken. De canyon ligt in een kloof i Bational Park Watarrka.

Er is een 6 kilometerslange wandeling die je kan maken die begint met een steile klim en de wandelaar uiteindelijk de top laat bereiken.

Halverwege de wandeling is er een oase van water en uitbundige plantengroei. et tweede stuk van de wandeling voert je langs steile kliffen en een doolhof van zandsteen.






George Du Verdon




George du Verdon ligt in het zuidoosten van Frankrijk en word beschouwd als een van de mooiste canyons van Europa. De canyon is 25 kilometer lang en is 700 meer boven de rivier de Verdon. De rivier is vernoemd naar de smaragd groene kleur van het water wat en van de mooiste dngn is vn de canyon. Het gebied rondom de canyon is uitermate geschikt voor wandelaars, klimmers en liefhebbers van de natuur. Men kan er kajakken, zeilen, waterskiën en raften.


Tiger Leaping Canyon



De Tiger Leaping Canyon ligt aan de Yangtze rivier in het zuidwesten van China. De canyon is 15 kilometer lang en passeert een reeks stroomversnellingen omgeven dor bergen aan beide kanten. De bergen stijgen naar een hoogte van 3 kilometer en dit is de diepste canyon ter wereld. Het smalste punt van de canyon is 30 meter.


Charyn Canyon Kazachstan



De Charyn Cayon ligt in het Nationaal Park Charyn 215 kilometer ten oosten van Almaty.
De canyon is prachtig en is ontstaan door dramatische erosie. Hij is 150 kilometer lang en meer dan 300 meter diep. De kloof wordt ook e e Vallei der Kastelen genoemd vanwege de rotsformatie´s, de pilaren en de bijna door de mens gecreëerde structuren.


Piva Canyon Montenegro



Antilope Canyon Peru
De Antilope Canyon is de meest bezochte en mees gefotografeerde canyon ter wereld.
Hij ligt in het zuidwesten van Amerika op het Navajo Land. Men zegt ook wel eens, de plaats waar water door de rotsen heen stroomt. De canyon is ontstaan door erosie van zandsteen van de Navajo, ontstaan dus door overstromingen. Het meest bezochte deze van de canyon is The Crack. De zon verlicht op deze plek de enorme zandstenen muren.

Men kan er prachtige fot´os maken en men heeft een adembenemend uitzicht. Indien de zon ondergaat wordt e een gloed gecreëerd van adembenemende tinten rood en oranje di de hemel veranderen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten