maandag 26 augustus 2013

Top 10 Bestemmingen in Duitsland

Top 10 Bestemmingen in Duitsland


München



München is de hoofdstad van Beieren. Met een autorit van acht uur ben je al in Beieren en kan je de bruisende stad München ontdekken. Geniet van de Beierse gastvriendelijkheid en geniet in deze idyllische stad. Boek een hotel in de Beierse Alpen en slaap in een kamer met typisch Beierse inrichting. München heeft alles te bieden waar een vakantieganger behoefte aan heeft.

Het uitgaan is er fantastisch, denk maar aan de vele Biergarten die in München zelf liggen,
Het Oktoberfest wat miljoenen bezoekers trekt en de Englisher Garten, een geweldig stadspark voor jong en oud. Je neemt je boterhammen mee en een drankje en geniet liggend op het gras van tal van activiteiten die er plaats vinden. De Marienplatz is heel gezellig om t winkelen en het Hofbrauhaus kan je een gaan drinken of een hapje eten. Je kan het paleis bezoeken, allerlei kerke of je gaat merk shoppen in de Maximilanstrasse.


Hamburg



Hamburg is een havenstad, de derde grootste ter wereld. De haven bezichtigen is al een genot maar hamburg heeft nog veel meer te bieden. De Reeperbahn bij nacht is wijd en zijd bekend. Bekend om zijn entertainment en de rosse buurten. Talloze bars en restaurants met strip clubs en erotische musea. De vismarkt in hamburg is een must voor elke fijnproever. De oude sfeer van de vismarkt is uniek. Grenzend aan de haven vind je 100 jaar oude pakhuizen met kleine waterwegen en smalle straatjes. Magische sferen door bruggen en kanalen. De kunsthal van Hamburg is zeker de moeite waard om te zien. De kerk St. Michaelis stamt uit 1648 en biedt plaats aan 3000 mensen. Beklim de spiraalvormige trap en kijk naar het adembenemende uitzicht vanuit de toren.


Berlijn



Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en de grootste stad van het land.
Indien je een stedentrip maakt naar Berlijn moet je in ieder geval de brokstukken van de Berlijnse Muur zien. In Berlijn kan je goed uitgaan en er zijn ook veel groen gebieden.
Het is een grote stad die ook uit verschillende kleine dorpjes bestaat.

Elk dorpje heeft zijn eigen uitgaanscentrum. Bezienswaardigheden zijn de Brandenburger Tor, de Rijksdag, Slot Charlottenburg en de Holocaust Gedenkmaal. Een vierde deel van Berlijn bestaat uit parken, rivieren, meren en kanalen. Je hebt er stadsstranden en een Museum Eiland. Prentlauer Berg herbergt de boetieks, de restaurants en de designer boetieks.


Bremen



Bremen is eigenlijk een sprookjesachtig dorp. De Altstadt is bijzonder en gezellig en de stad ligt ingesloten door de rivier de Wezer en de stadsmuur. Bremen was vroeger een havenstad en die wortels zie je overal in de stad terug. Er zijn tal van excursies te boeken die ook gezinsvriendelijk zijn. Er is een openlucht recreatie bad, je kan verschillende boottochten plannen of je gaat naar een amusement park. De leukste attracties zijn de Altstadt, het Knoopspark, marktplatz met alelrlei markten, het beeld van de Bremer Stadtmusikanten en het standbeeld Roland. Dit beeld staat symbool voor de mensenrechten en vrijheid.


Dresden

Dresden heeft een indrukwekkende en fascinerende mix van traditie en moderniteit. Frauenkirche, Semper Oper, Zwinger, Elbe kastelen en de Hellerauer tuinstad behoren bij Bremen. Zwinger is een prachtig paleis met gebeeldhouwde paviljoenen. Het koninklijk paleis Residentschloss is 92 meter hoog e een must see als je een bezoek brengt aan Dresden. De Gouden Ridder is een verguld ruiter standbeeld uit de 15 de eeuw wat midden in de stad staar. De Bruhl terras is een promenade met architectonische monumenten en beelden en fonteinen. Theatherplatz is omringd met kerken en andere bezienswaardigheden en de Elbe Vallei werd door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed in 2004.


Heidelberg



Menigeen heeft al zijn of haar hart verloren aan Heidelberg. Heidelberg ligt langs de heuvels aan de rivier de Neckar. Het is een pittoreske stad met veel historische schatten. Het kasteel van Heidelberg ligt op een rotsachtige heuvel boven de oude binnenstad. De oude stad heeft een prachtig oud Radhaus, allerlei mooie herenhuizen, marktpleinen met terrasjes en heerlijke restaurantjes.

Wandel de Philopher´s wandeling en ontdek exotische planten, citroenbomen, cipressen en Japanse kersen. Maak een bezoek aan de Karzer gevangenis en zie waar studenten in de oudheid werden opgesloten als ze een overtreding hadden begaan. Bewonder de Neckar en neem de tijd om te ontspannen en kijk uit over de vallei van de rivier en de bossen er buiten. Heidelberg heeft talloze oude universiteiten. Indien je deze wilt zien ga je naar de Untere Strasse. Vlak daarbij kunnen voetgangers genieten van leuke bars, en goedkope eetgelegenheden.


Keulen



De oudste wijk van Keulen ligt bij de Dom. Daar vind je ook traditionele restaurants, bruine cafés en brauhausen. Keulen heeft ook een chocolade museum waar je een rondleiding kan krijgen in drie duizend jaar chocolade geschiedenis. Absoluut moet je de Dom hebben gezien. Keulen ligt aan de oevers van de Rijn. De stad wordt verbonden door verschillende bruggen die herbouwd zijn na de Tweede Wereldoorlog.

Een groot deel van de stad bestaat uit parken, bossen en meren en allerlei sportfaciliteiten. Tal van musea om te bezoeken waarvan het Ludwig museum een van de belangrijkste is. Het Keulse Carnaval rekt jaarlijks duizenden bezoekers en vind plaats in november. Voor te winkelen moet je in de Hohe Strasse zijn waar je allerlei fast food restaurants, cadeau winkels en elektronica winkels vind. Wanneer je een goed uitzicht over de stad wilt neem je de Keulse kabellift. De dierentuin van Keulen is ook een bezoekje waard.


Frankfurt



In Frankfurt is bijna alles te voet te doen. Alles ligt op loopafstand en voor de dierentuin en Palmgarden is het openbaar vervoer een uitkomst. Frankfurt ligt in het hart van Duitsland waar je wolkenkrabbers vind en een historisch stadscentrum. Pal Garden in Frankfurt is een plantenparadijs met verschillende tropische landschappen op een levensechte manier. De Altstadt is heel gezellig en de Dom is zeer zeker de moeite waard om te bezichtigen. Er is ook een geldmuseum in Frankfurt .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten