zondag 25 augustus 2013

De Amalfi Kust de Parel van Italië

De Amalfi Kust de Parel van Italië




De Amalfi kust is een deel van de Italiaanse provincie Campania ten zuidwesten van het schiereiland Sorrento. Het is een van de mooiste kusten van de wereld vanwege het uitzonderlijke natuurschoon. De kustlijn heeft de naam gekregen van het stadje Amalfi, wat de kern van dit gebied is. De dichtstbijzijnde luchthaven is Napels en met de autokom je er via de A3 makkelijk.



De dorpjes van Amalfi zitten als het ware vastgeplakt aan de terrassen van het Lattari gebergte.

Het lijkt net als je ze een duwtje zou geven dat ze zo de berg afrollen, de Middellandse Zee in.


Het gebied is schilderachtig met een belangrijke Byzantijnse, Romeinse en Griekse geschiedenis.






De weg naar Amalfi is kronkelig, maar als je eenmaal daar bent is adembenemend. Amalfi zelf heeft honderden trappen en paden die door de dorpjes heenlopen in het prachtige landschap. Amalfi heeft een kleine haven waar men heen kan wandelen en de stad is bezaait met allerlei kronkelige paden en pittoreske winkeltjes. Men kan de St. Andrew kathedraal bezichtigen of de loopbrug naar Atrani, een naburig dorpje.


Vanaf de kathedraal loopt er een stenen trap weer naar Amalfi. In het stadje is er altijd van alles te doen en iedereen verzameld zich rondom het pittoreske pleintje. Talloze chique cafés´s, heerlijke restaurantjes en gezellige terrasjes. Indien je te moe bent om terug te lopen naar je hotel staan er genoeg taxi´s en bussen klaar om je te vervoeren.
Vlakbij ligt het prachtige natuurgebied Valle delle Ferriere, landinwaarts bij Ravello. Daar kan je spectaculaire kliffen bewonderen, betoverende bossen, beekjes en watervallen. Er is ook een oud muilezel pad wat naar een naburig dorpje leidt en je kan er per muilezel naar toe. Vaak zie je er geitenhouders die met hun dieren in de weilanden grazen.




Langs de kust van Amalfi is ook het Voetpad van de Goden, Sentiero degli Dei. Dit voetpad kronkelt hoog door de kliffen naar het dorpje Nocelle. Je kan er uitstekend wandelen en je beleeft een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee.






Positano is een schilderachtig dorpje aan de Amalfi kust waarbij het lijkt of de huizen gewoon op elkaar gestapeld zijn. De huizen liggen tegen steile rotswanden en lijken zo naar beneden te vallen. Positano heeft een klein strand en een kleine baai waar je heerlijk kunt zonnen. Het stadje zelf heeft tal van chique winkels en boetiekjes.



De kust van Amalfi is een mix van geschiedenis en natuur waar veel te ontdekken is.

Er is ook een natuurreservaat de ferriera en een zeereservaat Punta Campanella. Er zijn veel musea zoals een papier museum en een keramiek museum.

Amalfi heeft ook veel festivals en evenementen over de gehele kustlijn,in elk stadje en dorpje is er wel wat te doen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten