zondag 25 augustus 2013

De meest prachtige verborgen zwem locaties

De meest prachtige verborgen zwem locaties



Indien je op vakantie wilt is er genoeg keus voor de normale alledaagse vakantie´s. De reisbureau´s sturen klanten vaak naar de mooiste stranden en meren. Mensen houden van zon, zee, strand, promenades, waterskiën en op stap in een gezellige kroeg of discotheek.

Zwemmen is een heerlijke bezigheid en wat is er mooier dan een verfrissende duik onder een waterval, een zoet water meertje of een schaduwrijke grot. Je hebt een diepe verbinding met de natuur als je op deze verborgen plaatsen terecht komt. De kleur en de temperatuur van het water, de rotsen om je heen, de vogels in de natuur, een mystieke ervaring. Er zijn veel zwem gaten verborgen op de wereld die je uitdagen om er onderzoek naar te doen.





Verscholen in een bos ten zuiden van Tallahassee in de Verenigde Staten ligt een van de grootste zoet waterbronnen ter wereld. Elke dag stroomt er 250 miljoen liter water uit de ondergrondse grot. Je kan met een glas boot onder het zee oppervlak kijken of je neemt zelf een duik in het verkoelende water. Het meer is de perfecte gastheer voor wilde dieren, waaronder alligators, schildpadden, herten en vogels. Er zijn dagelijks rondleidingen op rivierboten of je neemt een wandeling langs de beboste gebieden. Er is ook een lodge waar je heerlijk kunt dineren en waar ook vergaderingen gehouden kunnen worden. Dit park wordt beschermd door de Amerikaanse Staat.





De Sooke potholes weerden 15.000 jaar geleden gevormd in Brits Columbia Canada. Ze zijn een gevolg van smeltend ijs en de rotsen schraapten diepe gaten in de bodem van de rivier de Sooke.
Het is een smaragd groen zwembad dat ten zuidwesten ligt van Victoria op het puntje van Vancouver Island. Het is ver weg van de stad en je vindt er beren en arenden, elanden, Chonook zalmen die stroomopwaarts zwemmen. Het is een zwemparadijs gelegen aan de Sooke rivier waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht. Dit is een pittoreske reis waar je een koele zwem plek tegenkomt, weinig mensen en een adembenemende ervaring kan beleven. Er loopt een kleine beek onder een houten bruggetje door,er is een kleine waterval, bemoste rotsen en ondiepe poelen van helder water.





Sliding Rock in Pisgah National Forrest in North Carolina Verenigde Staten, is een creatie uit God´s handen. De rotsformatie heeft prachtige zwem gaten, een 60 meter lange hellende rotsblok waarvan je de meest fantastische duiken kan nemen. Je valt in een 7 meter diep helder meertje. Er zijn echt strand wachten aanwezig en voor een dollar





Opal Pool heeft altijd een temperatuur van 42 graden. Zwemmen kan je op verschillende manieren en kan je verbinden met de natuur. De pool ligt in National Forrest Opal Creek en is een juweeltje. Om je heen heb je bergen met grote pieken met schilderachtige uitkijk punten. In het bos staan de zilverspar en allerlei zeldzame planten. Opal Creek ligt aan de Oregon State Highway 22 en loopt parallel met een woestijn. Het zwemgat is zo adembenemend mooi, het water helder en het landschap is betoverend.





In Haleakala National Park liggen bamboe bossen, wandelpaden en glooiende hellingen. Het gebied heeft de bijnaam de Zeven heilige Zwembaden. Deze baden liggen op Oost Maui met prachtige watervallen in een schitterende omgeving. Je zit ineen idyllische vallei waar je de mooiste watervallen tegenkomt en dompelbaden en een ruige kustlijn. Je kan er heerlijk zwemmen of van de rotsen afspringen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten