zaterdag 24 augustus 2013

Op vakantie naar Denemarken

Op vakantie naar Denemarken

Denemarken is het kleinste land van de Scandinavische landen als je Groenland niet meetelt.
De bevolking bestaat uit ongeveer 6 miljoen mensen waarvan tien procent van buitenlandse afkomst. Er is een Duitse minderheidsgroep evenals immigranten van Turkije en Somalië.
Er wonen ook veel Groenlanders en de officiële taal is Deens.  
 

De Deense mensen staan bekend om hun vriendelijkheid en hun ontspannenheid.
Ze houden van lekker eten en een ontbijtje ineen landelijk café is een hel ervaring.
Je krijgt verschillende soorten brood, taarten en gebak en er bij word het beroemde drankje Tuborg en Carlsberg bier geserveerd.

Denemarken is een vlak land met veel kustgebieden en duinen.
Overal vind je lange zandstranden waarnaast je heerlijk kunt fietsen.
Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en zeer zeker een bezoek waard.
Er is het Tivoli pretpark voor de kinderen en er is ook een aquarium. In het park kan je heerlijk rondlopen waar je ook het Zeemeermin beeld aantreft. Er worden tentoonstellingen gegeven over allerlei thema´s die voor de kunstliefhebber aan te raden zijn. In het centrum zelf zijn talloze terrasjes waar je lekker wat kan gaan drinken. Een zelfgemaakt biertje vergezeld met een snack.
 

In Knuthenborg, Sjaelland, is een safari park van wilde dieren. Het park wordt beheerd door een grafelijke familie die dit al meer dan 300 jaar doet. Het park is rijk aan geschiedenis, met oude gebouwen die in het groen staan en de prachtige architectuur uit een vervlogen tijdperk. Het is net een kleine oase.


 
Op het uiterste puntje van Denemarken ligt Jutland. Een kleine gemeenschap van Skagen, een verzamelplaats van kunstenaars in de 19de eeuw. Daar ligt ook het Skagen museum waar kunstwerken te zien zijn van Ancher, Krogh en Kroyer.
 

Je kunt een rondreis door Denemarken maken waar je het beste van het land te zien krijgt. Je kan met een touringcar het land verkennen of doet dit opeigen gelegenheid met de auto of motor. Denemarken ebzit een groot aantal eilanden, zoals Seeland, Funen, Falster, Langeland en Bornholm. Er zijn kindvriendelijke stranden, grote bosgebieden, veel cultureel erfgoed, koningshuizen, burchten uit de Vikingtijd en veel musea.
 

 
Indien je zelf met de auto gaat dan zie je onderweg de mooiste plekjes. Je kan verblijven in authentieke Deense kro´s of een typische Deens herberg. Er zijn ook genoeg vakantieparken waar je kunt verblijven of je zet gewoon je tent op, op een mooi stuk groen.
 

Denemarken is het land van de onbegrensde mogelijkheden Een land voor cultuurliefhebbers, natuurliefhebbers en strandliefhebbers, Voor iedereen wat. In ieder geval zal je er een onvergetelijke vakantie beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten